Er utseende viktig i politikken?

Man skulle tro at selve politikken var det eneste viktige for en politiker, og for noen år siden var det nok også slik. I dag blir politikerne derimot vurdert og bedømt ut fra alt mulig som ikke har med politikk å gjøre. Pressen kan lage en stor sak ut av at en politiker er “feil” kledd, og på kommentarfeltene på nettet hagler det med negative tilbakemeldinger som noen ganger handler om politikernes utseende. Dette burde egentlig ikke ha noe med saken å gjøre, men det har blitt stadig viktigere å være perfekt. Dessverre kan dette presset skremme mange unge bort fra politikken, fordi de er redde for hets og negative kommentarer.

Stadig mer fokus på kropp

Fokuset på kropp øker i hele samfunnet, og det er spesielt kvinner som får kommentarer om utseendet sitt. Det gjelder også innen politikken. Alle politikere kan oppleve hets, men kommentarer om kropp og utseende rammer oftere kvinnelige enn mannlige politikere. Det er viktig å understreke at kroppsfokuset rammer alle typer mennesker, ikke bare politikerne. Alle som deler bilder eller innlegg på nettet risikerer stygge kommentarer. For noen går det på helsa løs, både psykisk og fysisk.

Det er din kropp

Det er alltid bare du selv som har rett til å bestemme over kroppen din. Men ofte er det vanskelig å overhøre stygge kommentarer, spesielt dersom de kommer ofte. Får man kommentarer om vekten, kan det føre til spiseforstyrrelser, og enkelte kommentarer kan skremme folk vekk fra nettforum eller fra å gå ut på byen. For stygge kommentarer kan også hagle på gaten eller på utesteder.

Av og til går kvinner så langt som til å operere seg for å unngå stygge kommentarer. Men skjønnhetsoperasjoner bør alltid være grundig overveid. De skal ikke gjøres fordi andre sier stygge ting, for da er det i så fall de andre som har et problem. Det er derimot ingenting galt i å gjøre skjønnhetsoperasjoner, dersom du selv har funnet ut at dette er noe for deg. Noen ganger handler for eksempel brystoptimalisering fra Motiva om noe helt annet enn skjønnhet og kroppspress. Det kan hende brystene er i ubalanse. Ikke alle er født med to like bryster, og skjevbelastning kan føre til helseplager. Motiva tilbyr ulike former for brystoptimalisering, etter dine behov.

Vær deg selv

Enten du er politiker eller ikke, kommer du alltid lengst ved å være deg selv. Hvis du prøver å være noe du ikke er, vil folk gjennomskue deg. En brystoptimalisering fra Motiva kan ikke endre verken personlighet eller meninger, men den kan kanskje gjøre deg mer selvsikker og få deg til å føle deg bedre med egen kropp. Resten vil alltid være opp til deg. Ikke finn deg i at andre snakker nedlatende om deg. Er du politiker, bør du holde deg til saken. Hvis folk ikke respekterer deg på grunn av alder, kjønn eller utseende, er det uansett ikke ditt problem. Det er vanskelig å overhøre stygge kommentarer, men det er veldig synd hvis fokus på kropp skremmer kvinner vekk fra politikk og andre offentlige jobber.