Hvordan finne ut hvor du står politisk?

Det er mange måter å finne ut av hvor du står politisk, men i denne artikkelen skal vi gå inn på noen av dem. Vi håper du lærer noe av det vi har å si, så bare les videre!

Hva er viktig for deg?

Det er noen spørsmål du kan stille deg selv før du finner ut hvor du står politisk. Dette gjelder for eksempel hva som er viktig for deg. Finn noen saker du brenner for. Kanskje du brenner for noen saker mer enn andre? Da er det viktig for deg å få dem ned på papir. Deretter kan du se hva slags partier som har mest lik oppfatning som deg i disse sakene og deretter velge dette partiet som det du står for.

Ta tester

Noen ganger er det ikke alltid like lett å finne ut av hva slags politisk parti man støtter, men det finnes en rekke tester der ute du kan ta. De store mediehusene i Norge er flinke til å legge ut tester når det nærmer seg valg. Her vil de spørre deg om meningen din om ulike temaer og deretter gi deg indikatorer på hva du bør stemme ut i fra dette. Et eksempel er denne valgomaten fra 2019.

Meld deg inn i et lokallag

Vi anbefaler at du melder deg inn i et lokallag, eller i partiet selv. Da vil du få oppdateringer fra partiet på løpende bånd og du vil kunne lære mer om politikk. Det som er så spennende med politikk er at det er konstant i utvikling og det alltid vil være noe nytt å lære, så selv om du ofte ser de samme politikerne på TV, så må du huske på at alle disse politikerne startet et sted de også. På debattene kan det også noen ganger virke som de ikke helt har kontroll!

Vi ønsker deg lykke til med å finne ditt parti!