Politikk og kilder

I denne artikkelen skal vi snakke om politikk og hvordan det faktisk fungerer i denne verden som vi lever i. Det vi skal fokusere på er hvordan vi kan vite hva som er sant og ikke. For å forstå hvorfor dette kan faktisk være et problem så skal vi gå over hvilke organisasjoner som står får å dele informasjon og hva de kan vinne på å gi fra seg feilinformasjon ut til verden. Enkelt og greit så skal vi se på hva som er ekte og ikke i denne verden som vi lever i. Det finnes mange forskjellige aspekter ved politikk som vi kan snakke om, men i dag er det kilder og sannhet som er i fokus.

Kilder til nyheter

Det finnes mange forskjellige kilder for nyheter som vi kan besøke. For eksempel så kan du besøke nettavisen.no for å lese mer om hva det er som foregår i verden. Det som ofte er i fokus nå til dags er for eksempel politikken som foregår i Amerika. På mange måter så kan det være veldig skummelt å se hva det er som faktisk foregår i verden. For det første så finnes det veldig mange kilder til nyheter som for eksempel underholdning, nyhetskanaler på tv, Internett, sosiale medier, aviser og enda flere. Ekte profesjonelle journalister har avlagt et slags løfte om å bringe sannheten til folket, og dette er en byrde som det er viktig at noen bærer. Nå til dags så er oppmerksomhet nesten synonymt med penger. Derfor prøver folk alltid å vise frem enda sprøere nyheter for å holde på oppmerksomheten til mennesker og tjener penger på reklamer og produktplasseringer.

Politiske grunner til uærlighet

Det finnes også mer politiske grunner til å lyve om både det ene eller det andre, og vi har alle lest i historiebøkene om hvor kraftig og ødeleggende propaganda kan være i et samfunn. Dersom vi ikke vurdere kildene til den informasjonen vi inntar så er vi sårbare for å bli manipulert av selskaper og nyheter som faktisk ikke har gode hensikter i det hele tatt.

Det er i dag så stor uenighet om hva som er ekte og ikke at det er skummelt å ta en stilling. For eksempel så er det mange som tviler på at klimakrisen er et ekte fenomen. Folk som tror på vitenskapen sier det ene, og andre som kanskje er mer tvilsomme og kyniske sier at dette kan være en konspirasjon. Snart har teknologien blitt så avansert at vi kan lage falske videoer og lyder for å skape et helt forvridd og falskt bilde av virkeligheten. Vi kan snart ikke vite hva som er ekte og ikke lenger. På grunn av dette så er det viktig at vi virkelig er kritiske til kildene våre.